Presse

Her finder du relevante presselinks i forbindelse med Samsø Kommunes indsats mod en Kattegatforbindelse

Samsø-borgmester efter Kattegat-undersøgelse: ”Vi har vundet første slag”

Efter to års arbejde har Sund & Bælt Holding A/S, Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet afrapporteret fra forundersøgelsen af potentiale og konsekvenser ved etablering af en fast forbindelse over Kattegat og Samsø. 

I denne artikel i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner fortæller Borgmester Marcel Meijer om, hvor glædeligt det er for modstandere af forbindelsen, at man ikke går videre med projektet i første omgang.

Foto: Samsø Kommune

Kommer der en bro over Samsø?

Onsdag den 15. juni blev afrapporteringen fra forundersøgelsen af en fast forbindelse over Kattegat offentliggjort. Forundersøgelsen giver ikke en entydig konklusion på, om der skal arbejdes videre med projektet.

Efter to års arbejde har Sund & Bælt, Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet afrapporteret fra forundersøgelsen af potentiale og konsekvenser ved etablering af en fast forbindelse over Kattegat og Samsø.

Samsinger var til borgermøde om status på en Kattegatforbindelse

Tirsdag den 10. maj var samsinger inviteret til orientering og dialog om status på en Kattegatforbindelse. Mødet fandt sted i Besser Forsamlingshus med flot fremmøde, hvor kommunalbestyrelsen gav en status på projektet og fortalte om indsatsen mod en fast Kattegatforbindelse. Der var opbakning, spørgelyst og forslag til den fortsatte indsats.

Samsø-borgmester: Kattegatforbindelsen er en omfordeling af velfærden, hvor erhvervslivet vinder, og de lokale taber

Altinget bragte et debatindlæg af Samsø Kommunes Borgmester, Marcel Meijer, omhandlende Kattegatforbindelsen. I artiklen kastes der lys over forundersøgelsens foreløbige perspektiver og konklusioner. I debatindlægget kommenterer borgmesteren på de samfundsøkonomiske, trafikale og klimamæssige perspektiver af Kattegatforbindelsen. Han peger også på, hvem der vinder og taber ved forundersøgelsens foreløbige resultater, samt hvad Kattegatforbindelsen vil få af betydning for livet på Samsø.

Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix

Opbakning til bromodstand fra fritidssamsinger

Torsdag den 17. februar var fritidssamsinger inviteret til et kaffemøde på Rådhuset, hvor modstand mod en fast forbindelse over Kattegat blev drøftet. Kantinen var fyldt op, og der var opbakning, spørgelyst og forslag til den fortsatte indsats.